RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Шотландії виявили середньовічний замок: на знахідку випадково натрапив фермер, фото

Понад тридцять років тому на території села Анкрам, що на Шотландському кордоні виявили лінії каміння – як виявилося, це залишки середньовічного єпископського палацу.

Про це повідомляє Ancient Origins.

Зазначається, що село Анкрам, оточене родючими полями, пишними лісами та прісноводними струмками, було важливим сільськогосподарським центром. А у його центрі розташовувався замок, що складався з кам’яних котеджів, критих соломою, згрупованих навколо центральної ринкової площі, що символізувала феодальну владу над землеробським населенням.

Читайте також: Носили правителі та жерці майя: археологи показали фото незвичайної знахідки

За словами археолога Яна Хілла історичні записи показують, що єпископ Глазго Вільям де Бондінгтон мав літню резиденцію поблизу Анкрама, якою він користувався з 1230-х років до своєї смерті в 1258 році. Дослідники вважають, що це і є знайдений палац.

У 2011 році та знову у 2019 році геофізичні дослідження показали, що значна частина картографування Манро на основі локації була дуже точною. Відтоді виявивши значні кам’яні стіни та середньовічні залізні вироби на цьому місці археологи тепер "впевнені, що споруда Mantle Walls була резиденцією єпископа Глазго".

Раніше ми писали, що археологам вдалося відкрити раніше невідоме стародавнє місто цивілізації майя на півострові Юкатан.

  • Вас також може зацікавити:

Що являє собою календар майя: вчені розкрили таємницю

У Мексиці знайшли зображення древніх правителів, які жили 2500 років тому: фото

Навіщо древні майя використовували ртуть: вчені розкрили секрет