RU  UA

Яка роль Ірану у війні ХАМАС проти Ізраїлю: прогноз експерта

Немає жодних сумнівів у тому, що за тим, що відбувається в Ізраїлі, стоїть Іран. ХАМАСівські головорізи мали дуже точну розвідувальну інформацію, вони добре підготовлені, мають гарну зброю, яка контрабандно під виглядом гуманітарної допомоги постачається до Гази.

Про це Апостроф TV розповів політолог, президент Інституту Східного партнерства (Ізраїль) Авраам Шмулевич.

Читайте також: ”Смерть Ізраїлю та Америці”: в Ірані зробили скандальну заяву про війну

"Іран заперечує і те, що він постачає "Шахеди" Росії, які летять на Україну. Отже, ми добре знаємо звички Ірану так само як і звички Кремля. Ізраїль перебуває у прямому військовому протистоянні з Москвою вже протягом багатьох років, ізраїльські війська стоять навпроти російських військ у Сирії, були навіть деякі зіткнення. А щодо Ірану, то його офіційна позиція – знищення єврейської держави. Так само як Путін каже, що він має знищити українську державу. Наші засоби масової інформації, аналітики говорили із самого початку, що за цією операцією стоїть розвідка Ірану, відомо, що у цих ХАМАСівських головорізів була дуже точна розвідувальна інформація, вони добре підготовлені, у них гарна зброя, яка контрабандно під виглядом гуманітарної допомоги постачається в Газу. Те, що за цією операцією стоїть Іран, це цілком очевидно", — розповів про ситуацію політолог.

Він також нагадав про те, що на північ від Ізраїлю знаходиться проіранська організація шиїту - "Хезболла", яка ще більш численна, ніж ХАМАС.

"Хезболла" брала участь у боях на підтримку режиму Асада разом із російськими формуваннями, і відомо, що російські офіцери навчали "Хезболлу". Якщо ви маєте поряд із собою вбивць, з ними домовитися неможливо, так само як неможливо домовитися з диким звіром , - сьогодні ви його нагодуєте, а завтра він на вас все одно накинеться. Те саме стосується диктаторських режимів - і це також стосується України - ніякі договори з ними в принципі неможливі", - розповів Авраам Шмулевич .

Нагадаємо, що Кремль і пропагандисти, які активно підтримують повномасштабне вторгнення ЗС РФ в Україну, зраділи нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

  • Читайте також:

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про терористів, які керують Сектором Газа

Куди вдарили та прорвалися в Ізраїлі бойовики ХАМАС: карти

Ізраїль розпочав операцію "Залізні мечі": всі подробиці про ракетні удари з сектора Газа та атаки ХАМАС