RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Ізраїль в стані війни: підтверджено загибель ще одного українця

Загальна кількість загиблих українців внаслідок бойових дій в Ізраїлі збільшилася до трьох осіб, дев'ятьох наших громадян отримали поранення. Ще шість українців вважаються зниклими безвісти.

Про це у Facebook повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Читайте також: Без світла, їжі та пального: Ізраїль розпочав повну блокаду сектора Газа

"Оперативний штаб МЗС України вже опрацював понад 1000 звернень українців в Ізраїлі та Секторі Газа. Український хлопчик, який був врятований в Сдероті, відновлюється після успішної операції. Він знаходиться під опікою посольства, йому надається вся необхідна медична та психологічна підтримка", - написав Ніколенко.

Він додав, що інформація про загибель ще одного українця підтвердилася. Загальна відома кількість жертв серед громадян України - троє людей. Ще дев'ять отримали поранення. Їхній стан, а також місця госпіталізації уточнюються. Ще шість українців вважаються зниклими безвісти. Їхнім пошуком займаються дипломати у співпраці з ізраїльськими правоохоронцями.

"Наразі близько 700 українців не можуть виїхати з Ізраїлю через скасовані авіарейси. 170 українців зголосилися евакуюватися з сектору Гази. Оперативний штаб МЗС, українські посольства в регіоні та інші причетні відомства України опрацьовують можливі шляхи виїзду. Проте, ситуація ускладнюється триваючими бойовими діями" , - підкреслив Ніколенко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що спецслужби РФ хочуть використати напад терористів ХАМАС на Ізраїль для масштабної провокації проти України.

  • Вас також може зацікавити:

В Ізраїлі могла загинути українка: Зеленський повідомив деталі, відео

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат

Напад стався за згодою Москви: в Ізраїлі зробили заяви щодо ХАМАС і оголосили стан війни