RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат

Чи залежить допомога США Україні від війни в Ізраїлі

Чи залежить допомога США Україні від війни в Ізраїлі Фото:

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що нинішній збройний конфлікт між бойовиками ХАМАС та Ізраїлем йде на користь Росії, оскільки він відволікає увагу міжнародної спільноти від агресії Москви проти України та може призвести до нового міграційного тиску на Європу. США вже змушені реагувати на вторгнення бойовиків ХАМАС та перекидають своє авіаносне ударне угруповання до берегів Ізраїлю. Як ситуація довкола нової війни на Близькому Сході позначиться на допомозі США Україні, "Апострофу" розповів ДЖЕЙМС БІНДЕНАГЕЛЬ, посол США в Німеччини за часів Білла Клінтона, професор кафедри Генрі Кіссінджера у Боннському університеті, співробітник Фонду Германа Маршала в США.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: як Росія руками Ірану добиває світову безпеку

Америка є союзником Ізраїля і буде його підтримувати. Я сам був американським офіцером. Я пам’ятаю, як ми допомагали Ізраїлю під час Війни Судного дня. Мою військову частину готували до відправки до Ізраїля разом із Третьою піхотною дивізією. Я бачив, як підтримка Сполучених Штатів сприяла досягненню миру між Ізраїлем та Єгиптом

Проте із початком війни проти ХАМАС, Україна звісно лишиться в пріоритеті. Але зважаючи, що ХАМАС пов’язаний із Іраном, він становить суттєву загрозу для миру у світі. І його вплив відчує й Україна.

Тож війна із ХАМАС вимагатиме надання Ізраїлю того ж, що так критично потребувала й Україна – систем Patriot, снарядів калібром 155-мм тощо.

Радикальні члени Палати Представників у США продовжують ставити допомогу Україні під питання. Радикальне крило республіканців уже заблокувало бюджетне фінансування України. Але, попри це, голова Сенату і президент Байден висловили свою підтримку щодо допомоги Україні. Хоча зараз між війною з ХАМАС та російсько-українською війною виникне "конкуренція" і це спричинить ситуацію невизначеності.

Зрештою, США уже завдяки постійній двопартійній підтримці Конгресу надали критично важливу допомогу, яка допомогла українському народу захистити його свободу та відвернути найгірші можливі наслідки російської агресії. Так буде продовжуватися і в майбутньому.

У зв’язку з початком війни із ХАМАС потрібні навіть більш нагальні дії від європейських країн. Треба щоб Німеччина й європейські уряди підтвердили свою відданість Україні та демократії. ЄС має зробити крок уперед й стабільно забезпечувати економічні, гуманітарні й військові потреби України. Якщо ми хочемо відновити мир в Європі, то український контрнаступ проти російських сил має бути успішним. Україна має беззаперечно виграти війну.

Читайте також: Судний день №2: чому Ізраїль "проспав" напад ХАМАС і до чого тут Путін

Читайте також

Поруч з Путіним: чим завершиться суд над керівництвом Ізраїлю

На Заході з'явилося велике лобі, яке виступає проти Ізраїлю

Ресурси Росії вичерпуються: як Путін намагається отримати від Китаю гарантії

І Україна, і Росія зараз відчувають брак ресурсів, і тому активно шукають допомоги в інших країнах

Від Парижу до Будапешта: навіщо Сі влаштував турне по Європі

Китаю дуже важливо закріпитись у Європі на тлі протистояння зі США

Новини партнерів