RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Ізраїль поновив подачу води в Сектор Гази

У неділю, 15 жовтня, Ізраїль, який відновив контроль над усіма містами на кордоні, офіційно відновив водопостачання Сектору Гази після тижня з початку "повної облоги".

Відповідну інформацію підтвердив високопоставлений ізраїльський чиновник у коментарі виданню The Times of Israel.

Читайте також: ЦАХАЛ зайшов у Сектор Гази: що відомо про операцію армії Ізраїлю

Про це рішення заявив радник із національної безпеки США Джейк Салліван, який отримав відповідну інформацію від своїх ізраїльських колег.

Водночас Салліван розповів виданню 14 жовтня, що високопоставлений ізраїльський чиновник дав їм зрозуміти, що Єрусалим дозволить ввезення продовольства, води та медикаментів до Сектору Гази після початку облоги анклаву, тому що він, ймовірно, готується до наземної операції зі знищення терористичного угрупування ХАМАС.

Він зазначив, що Ізраїль не взяв на себе зобов'язання пропускати до Гази електроенергію та пальне, на які не поширюються закони про збройні конфлікти.

У свою чергу, директор палестинського управління водопостачання повідомив, що без світла станції не можуть отримувати та розподіляти воду серед жителів, а генератори не можуть працювати за відсутністю пального.

Нагадаємо, 9 жовтня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант оголосив "повну облогу" Гази після нападу ХАМАС. Населення відключили від електроенергії, перекрили постачання їжі, пального та води.

  • Вас може зацікавити:

Ізраїль не дозволяв евакуацію українців з Сектору Гази: стала відома причина

Ізраїльські військові ліквідували топ-командира ХАМАСу, який влаштував різанину в двох кібуцах

Нагадує фільми про зомбі: як араби штурмують кордон з Ізраїлем