RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Хто замінює пресу на війні: Telegram-канал AZfront набирає обертів

новини компаній

Новим центром сили та центром популярності за часів військових конфліктів стають телеграм-спільноти. Один із таких – Azfront, це недержавний центр сили, який має команду, досвід та зв'язки, щоб сприяти Києву, Варшаві, Вільнюсу та Вашингтону у протистоянні антизахідній вісі Москва-Тегеран-Хамас.

Про це пише канал.

Вісь Москва – Тегеран, яка оформилася на тлі російсько-української війни, доповнилася ХАМАСом. У сучасному світі "альтернативні центри сили" як ХАМАС можуть бути ефективнішими за державні утворення, і здатні домагатися більшого, ніж умовна Генасамблея ООН, яка за 3 спроби не змогла прийняти компромісну резолюцію щодо арабо-ізраїльського конфлікту.

Одним з інструментів недержавного медійного впливу, особливо у країнах пострадянського блоку, стали Telegram-канали. В Україні, за даними Київського міжнародного інституту соціології, вони обійшли телебачення як головне джерело інформації – 44% проти 43% відповідно. Telegram-канал мільйонник, який видає півсотні новин на день, отримує в середньому 50-200 тис. переглядів на кожну публікацію – це в десятки разів більше, ніж більшість авторитетних ЗМІ.

Проект AZfront на вигляд – це великий Telegram-канал, який за рік набрав близько 800 тис. підписників (наразі канал функціонує у закритому режимі). У вересні у AZfront з'явився англомовний YouTube-канал, який працює на західну аудиторію, і набрав менш ніж за 2 місяці 150 тис. підписників.

Список позицій руху AZfront демонструє проукраїнську, проізраїльську, проазербайджанську та проєвропейську позиції, і є прикладом альтернативного центру сили, який має команду, досвід, зв'язки в політичному істеблішменті (як мінімум України, Ізраїлю та тюркських держав) та глобальні медійні можливості.

Такі проекти як AZfront, можу стати новими союзниками Заходу для просування цінностей вільного світу: у них немає офісу, немає бюрократичних механізмів, їхня діяльність децентралізована і не підкоряється диктату державних кордонів.