RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У столиці Сербії почались протести після перемоги партії Вучича: деталі

18 грудня у Белграді після перемоги правлячої партії SNS президента Олександра Вучича на позачергових парламентських виборах стартував масштабний мітинг протесту.

Про це повідомляють пабліки, посилаючись на сербську мультимедійну інформаційну платформу N1.

Читайте також: Кремль заробляє очки: дипломат пояснив, навіщо Росія розхитує ситуацію на Балканах

Як зазначається, його організувала опозиційна коаліція "Сербія проти насильства". Мітингувальники виступили перед будівлею Асамблеї Белграда, після цього рушили у бік Республіканської виборчої комісії (РВК), обіцяючи надати докази порушень на виборах.

Зокрема, член сербського виборчкому Йован Раджич повідомив, що законність виборчого процесу порушена опрацюванням голосів, а також діяльністю правлячої коаліції.

Також розповів про "карусельні" голосування, які влаштувала влада, і навів приклад висадки людей із автобусів на дільницях під охороною. Оголосив плани звернутися до РВК з вимогою скасувати результати виборів, наголосивши, що це не реальні вибори, а лише імітація.

Водночас, претендент на крісло мера Белграда від коаліції "Сербія проти насильства" Володимир Обрадович повідомив, що не визнає результатів виборів у столиці.

"Стверджує, що вони були "вкрадені". "Ми не можемо прийняти результати виборів у Белграді, ви всі були свідками численних порушень", - сказав він.

За результатом підрахунку, на позачергових парламентських виборах 46,5% голосів отримала правляча Сербська прогресивна партія, створена президентом Олександром Вучичем.

Раніше ми писали, що Сербія підтвердила намір вступити в Європейський Союз, а також віддалитися від країни-агресорки Росії.

  • Вас також може зацікавити:

Втягує нас у війну: президент Сербії жорстко висловився про Росію та ПВК "Вагнер"

"Ніж у спину" Росії: у ЗСУ є несподіваний постачальник ракет для "Градів"

"Друг" Путіна здивував заявами про війну в Україні та належність Криму