RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ізраїль частково вивів війська з Сектору Гази: стала відома причина

1 січня влада Ізраїлю повідомила, що планує змінити тактику бойових дій у Секторі Гази та вивести частину підрозділів з регіону.

Про це інформує агенція Reuters, посилаючись на представників ізраїльської влади.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: ХАМАС переможений, а що далі

Вони зазначають, що у січні військові мають намір перейти до більш локалізованих операцій "зачистки". Очікується, що це дозволить зменшити військову присутність у регіоні. З огляду на це, деякі резервісти повернуться до звичного життя та почнуть "зміцнювати зруйновану війною економіку Ізраїлю".

Окрім того, це дозволить вивільнити резерви у разі розширення конфлікту на півночі країни з боку підтримуваного Іраном ліванського шиїтського угруповання "Хезболла".

Як повідомляє AFP, речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що армія "повинна планувати наперед, розуміючи, що від них будуть потрібні додаткові завдання та бойові дії протягом цього року". Прогнозує, що війна триватиме упродовж усього 2024 року.

За даними Reuters, який посилається на очевидців, сьогодні Ізраїль частково почав виводити танки з низки районів Гази. Йдеться про п'ять бригад чи кілька тисяч військових.

За інформацією ЗМІ, Центробанк країни у січні вперше за майже чотири роки опустив базову ставку з 4,75 до 4,50 відсотка. Це сталося на тлі ослаблення економіки та посилення інфляції, з якими зіткнулась країна після нападу ХАМАСу 7 жовтня та подальших бойових дій.

Раніше "Апостроф" також розповідав про те, що Ізраїль погодився на чотириденне припинення вогню із бойовиками палестинського терористичного угрупування ХАМАС у секторі Газа.

  • Вас також може зацікавити:

США самі не потягнуть допомогу Україні та Ізраїлю: що означає заява Остіна на "Рамштайн-17"

Єменські хусити захопили корабель у Червоному морі: що відомо

"Це лише початок": ізраїльські військові заявили про досягнення всіх цілей у Газі