RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Підготовка до Росії: НАТО проведе наймасштабніші навчання з часів "холодної війни"

Північноатлантичний альянс має намір провести масштабні навчання у лютому 2024 року. У маневрах, які стануть найбільшими з часів холодної війни, візьмуть участю близько 90 тисяч військовослужбовців.

Про це інформує видання Bild.

Читайте також: Чи нападе Росія на НАТО після України: експерт розставив крапки над "і"

Як зазначається, 18 січня про військові навчання йшлося в кулуарах зустрічі вищих військових представників НАТО у Брюсселі.

Навчання отримають назву "Стійкий захисник". Зокрема, мають опрацювати оповіщення та розгортання національних і багатонаціональних сухопутних сил.

Сценарій навчань - напад Росії на територію союзників, що активізує статтю п'яту Договору НАТО, що передбачає зобов’язання країн-членів надати допомогу в рамках блоку під час агресії, оскільки збройний напад на когось із союзників означає напад на всіх.

"Маневр буде проходити прямо у дворі Путіна! А саме в Північній Норвегії. Це показує, наскільки серйозно НАТО ставиться до стримування. Інші місця навчання включають Литву та Угорщину", - пише видання.

Відомо, що Бундесвер надасть 12 тис. солдатів, а також 3 тис. одиниць транспорту та 30 літаків. Зокрема, британці нададуть авіаносець і кілька винищувачів F-35.

Така кількість військовослужбовців у навчаннях НАТО робить їх найбільшими після "холодної війни". Останній подібний маневр відбувся в 1988-му, коли було задіяно до 125 тис. військових.

Нагадаємо, раніше військове керівництво Нідерландів попередило населення про серйозну загрозу війни з Російською Федерацією.

  • Вас також може зацікавити:

Росія може атакувати країни НАТО: названо час і умови

Фінляндія повністю закриває кордон з РФ

Путін пообіцяв Фінляндії "проблеми" і наказав перекинути більше військ