RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Техас пішов проти влади США: Байден дав 24 години, а Трамп розбурхує американців

У Сполучених Штатах Америки спалахнула міграційна криза: силовики в Техасі взяли під контроль кордон з Мексикою, а Білий дім зажадав припинити це.

Про це повідомив NewsWeek.

Федеральні агенти та Національна гвардія взяли кордон із Мексикою під контроль всупереч рішенню Верховного суду США від 22 січня, згідно з яким вони мають прибрати колючий дріт. Адміністрація Байдена дала Техасу 24 години на відкриття кордонів.

Читайте також: США не допоможуть Європі у разі нападу: Трамп пригрозив виходом з НАТО

Губернатор штату Техас Грег Еббот негативно відреагував. Він заявив, що центральна влада США "сприяє вторгненню нелегальних мігрантів".

У той же час два конгресмена-демократи з Техасу запропонували президенту Джо Байдену федералізувати Національну гвардію Техасу, тобто вивести її з підпорядкування влади штату і підпорядкувати безпосередньо Вашингтону.

Також у мережі з'явилися відео заворушень на кордоні Техасу та Мексики. Користувачі соцмережі "Х" (колишній "Твіттер") не виключають, що це протистояння може призвести до цивільного протистояння у США.

Тим часом, екс-президент і кандидат у президенти США Дональд Трамп закликав інші штати приєднатися до протистояння Техасу з Вашингтоном.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Дональд Трамп переміг на президентських праймеріз Республіканської партії в Нью-Гемпширі Ніккі Гейлі.

  • Вас також може зацікавити:

Конгрес готовий допомагати Україні, але є одне "але": Байдену висунули ультиматум

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

У США загрожують суддям, які зняли Трампа з виборів: ФБР почало розслідування