RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Загрози зі сходу: Польща почала посилено готуватися до війни

Польща попередила своїх громадян про можливі загрози на східних рубежах країни, які межують у Росією та Білоруссю. У зв'язку з цим видано навігаційне попередження для користувачів повітряного простору уздовж кордону з Росією та Білоруссю.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформацію від Оперативного командування видів Збройних сил Польщі, опубліковане у соцмережі Х (Twitter).

У зв'язку з посиленою повітряною загрозою з боку недружніх сусідів польські ВПС розпочали посилене патрулювання східної зони повітряного простору Польщі. Через це для цивільних повітряних суден може бути підвищена небезпека зіткнення з військовим літаком.

Читайте також: В Японії вдруге за місяць зіткнулися два літаки: подробиці

Тому цивільних осіб просять утриматися від польотів у цій зоні. Саме з цією метою польське агентство аеронавігаційних послуг видало навігаційне попередження (NOTAM). Воно діятиме протягом трьох місяців: з 5 лютого до 5 травня поточного року. Очевидно, після цього його можуть продовжити або не продовжувати - за обставинами.

"Навігаційні попередження - незапланована військова діяльність, пов'язана із забезпеченням національної безпеки - рутинне повідомлення у випадках, коли необхідно забезпечити безпеку руху у польському повітряному просторі", - пояснили в оперативному командуванні.

Очевидно посилене патрулювання повітряної зони, що примикає до РФ та Білорусі, спричинене загальними побоюваннями країн НАТО, що Путін начебто має намір після України піти далі у похід на захід. Розмови про це активізувалися після публікації Bild, в якій йшлося про секретний документ "Оборона альянсу-2025", який нібито потрапив до рук журналістам видання.

Раніше "Апостроф" розповідав, що болгарська ворожка дала дивний прогноз закінчення війни в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Мінус ворожа "пташка": Сили оборони приземлили черговий російський літак

ЗСУ відігнали російську авіацію: як змінилася тактика окупантів після ударів у Криму

Ворог змінив стратегію: Гнат пояснив, чому вночі збили менше половини "шахедів"