RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Не Україна, і не російські добровольці: хто вчинив атаку в Крокусі

Терористична організація ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракт у підмосковному Красногорську 22 березня, де в концертному залі "Crocus City Hall" загинуло сорок та постраждало більше сотні людей.

Про це повідомило Alarabiya.net.

Читайте також: Для них нема "червоних ліній": МЗС назвало винних в атаці на ТЦ Крокус

"ІДІЛ взяло на себе відповідальність за напад із застосуванням вогнепальної зброї на концертний центр "Крокус Сіті Холл" під Москвою в п'ятницю, в результаті якого, за словами російської влади, загинули щонайменше 40 людей і 146 отримали поранення", - йдеться у повідомленні.

Там зауважили, посилаючись на російські ЗМІ, що зловмисники у камуфляжному одязі проникли до будівлі, відкрили вогонь та кинули гранату чи запальну бомбу.

У Міністерстві закордонних справ Росії назвали цей інцидент "терористичною атакою", яка потребує осуду.

Водночас, як зазначає телеканал "Дождь", звернення ІДІЛ може бути фейком, адже для анонсу було використано шаблон, який терористичне угруповання вже не застосовує".

"Скріншот заяви пов'язаного з ІДІЛ видання Amaq опублікував науковий співробітник Вашингтонського інституту близькосхідної політики Аарон Зелін", - уточнив телеканал.

Як пише Washington Post, посилаючись на двох американських офіційних осіб, повідомлення про ІДІЛ, розіслане багатьма ЗМІ, є фейком і пояснили чому.

"В останніх доповідях розвідки вказувалося, що терористична група ІДІЛ-К (також відома як "Вілаят Хорасан" - гілка, що діє в Афганістані, Пакистані та Ірані) була активною на території Росії. Повідомлення посольства в Москві 7 березня, яке попереджало про теракт, було засноване на інформації розвідки про активність "Вілаят Хорасан" на території Росії", - зазначає WP.

Ще одним фактом є те, що за кілька годин до повідомлень посольств про небезпеку терактів ФСБ сама повідомила, що нейтралізувала осередок ІДІЛ, який готував атаки на синагоги, додало джерело.

Як відомо, увечері 22 березня перед виступом одного з музичних гуртів у концертному залі у підмосковному Красногорську сталася стрілянина. Загинуло 40, постраждало понад 140 росіян.

Нагадаємо, в українській розвідці засудили інцидент зі стріляниною у Підмосков'ї, назвавши його "свідомою провокацією" режиму Володимира Путіна.

  • Вас також може зацікавити:

"Ми подумали, що це спецефекти": учасник гурту "Пікнік" про стрілянину у "Крокусі"

В Москві збільшилась кількість жертв теракту в "Крокусі": нові цифри

Машина з білоруськими номерами: у Москві шукають "терористів" з Крокуса