RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Країна Європи хоче спростити умови для біженців з України: що зміниться

Асоціація міст та муніципалітетів Німеччини виступила із пропозицією дозволити українцям влаштовуватися на роботу без попереднього знання німецької мови.

Про це повідомляє tagesschau.

Зараз з 1,2 мільйона українців, які отримали притулок у Німеччині, працюють лише 25%. Складнощі з працевлаштуванням пов'язані, зокрема, з бюрократією та вимогою обов'язкового проходження мовних курсів перед початком роботи.

Читайте також: Країна Європи продовжила легальне перебування біженцям з України

"Бюрократична тяганина все ще є серйозною перешкодою для інтеграції на ринку праці", - заявив голова Асоціації Андре Берхеггер.

Він наголосив, що заходи з інтеграції та вивчення мови можуть проводитися паралельно з виробничою діяльністю. На його думку, нинішня система інтеграційних курсів для українців зайшла в глухий кут.

За даними Федерального агентства зайнятості, у жовтні 2022 року такі курси відвідували 129 тисяч українців. З них 95 тисяч завершили їх у лютому-березні 2023 року, решта мають закінчити навчання до вересня 2024 року.

"Ми маємо бути готові до того, що до нас продовжать прибувати біженці з України. Також поки що не очікується, що більшість українців повернуться на батьківщину найближчим часом. Тому нам потрібні стійкі інтеграційні структури для цієї групи", – зазначив Берхеґґер.

Знання мови залишається важливим фактором для працевлаштування, але воно не має бути вирішальним. У Польщі, наприклад, 50% українців, котрі не знають польської мови, та мають роботу.

Спрощення працевлаштування для українських біженців у Німеччині має низку переваг. По-перше, це дозволить їм швидше інтегруватися в місцевий ринок праці та зробити свій внесок в економіку. По-друге, знизить навантаження на державні програми соціального захисту та підтримки. По-третє, допоможе зменшити соціальну напруженість та конфліктність, яка може виникнути у разі тривалого безробіття серед українців.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські біженці затребувані на ринку праці у Польщі.

  • Вас також може зацікавити:

Німеччина передасть Україні боєприпаси у три етапи: названо загальну кількість

Скільки біженців повернуться до України: експерт озвучила невтішну цифру

Небо та земля: як відрізняються зарплати в Україні та Польщі - інфографіка