RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тайвань струсонув найсильніший за 25 років землетрус, є загроза цунамі

У середу, 3 квітня, у Тайвані стався землетрус магнітудою 7,2 бали. Це найсильніший підземний поштовх, який стався на острові щонайменше за 25 років. Загинули чотири людини, сотні отримали поранення. Можливе цунамі на півдні Японії та на Філіппінах.

Про це повідомляє reuters.

Читайте також: Японію струсонув потужний землетрус, є загроза 5-метрового цунамі: кадри Апокаліпсису

Уряд Тайваню повідомив, що чотири людини загинули в гірському, малонаселеному східному окрузі Хуалянь, де знаходився епіцентр землетрусу, понад 700 отримали поранення. Щонайменше 100 будівель зруйновано, більше половини в Хуаляні, близько 77 людей заблоковані, і рятувальні роботи тривають.

За даними Центрального метеорологічного управління Тайваню, землетрус мав глибину 15,5 км.

Метеорологічне агентство Японії повідомило, що кілька невеликих хвиль цунамі досягли частини південної префектури Окінава, а пізніше знизило рівень попередження про цунамі до попереджувального. Магнітуда землетрусу склала 7,7.

Сейсмологічне агентство Філіппін також випустило попередження для жителів прибережних районів кількох провінцій, закликаючи їх евакуюватися на висоту.

Тайвань також видав попередження про цунамі, а Тихоокеанський центр попередження про цунамі на Гаваях пізніше заявив, що ризик руйнівних хвиль цунамі минув.

Китайські державні ЗМІ повідомили, що землетрус відчувався в китайській провінції Фуцзянь, а очевидець Reuters сказав, що землетрус також відчувався в Шанхаї.

Оператор електроенергетики Taipower повідомив, що більше 87 000 домогосподарств на Тайвані все ще залишаються знеструмленими, додавши, що дві атомні електростанції країни не постраждали від поштовху.

Офіційне центральне інформаційне агентство Тайваню повідомило, що землетрус став найсильнішим на острові з 1999 року, коли підземний поштовх магнітудою 7,6 забрав життя близько 2400 людей і зруйнував або пошкодив 50 000 будівель під час одного з найгірших землетрусів на Тайвані.

Нагадаємо, у лютому на популярному туристичному курорті Туреччини, Анталії через зливи та шквальний вітер вулиці перетворилися на річки, а автомобілі пішли під воду.

  • Вас може зацікавити:

У Колумбії внаслідок зсуву ґрунту загинули десятки людей: фото і відео

У Китаї стався потужний землетрус: понад 100 загиблих, сотні людей поранено, фото і відео

В Непалі через землетрус загинуло дуже багато людей: кадри руйнувань