RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Непалі через землетрус загинуло дуже багато людей: кадри руйнувань

У п'ятницю ввечері, 3 листопада, на заході Непалу через сильний землетрус магнітудою 6,4 загинули щонайменше 132 особи, ще більше десятка поранених. Число жертв зростає.

Про це повідомляє The Times of India.

Читайте також: Серед тисяч жертв - маленькі діти: фото та відео наслідків потужного землетрусу в Афганістані

Землетрус стався у західному районі Джаджаркота, що зруйнувало багато будинків, а також пошкодило будівлі до Нью-Делі, столиці Індії.

Прем'єр-міністр Непалу Пушпа Камал Дахал "Прачанда" вранці 4 листопада разом із бригадою медиків із 16 осіб попрямував до місця події. Для проведення рятувальних робіт мобілізували армію та поліцію країни.

Як повідомляє Reuters, цей землетрус став найбільш смертоносним з 2015 року, коли в результаті двох землетрусів у гімалайській країні загинуло близько 9 тисяч людей. Тоді цілі міста, багатовікові храми, інші історичні місця, понад мільйон будинків були зруйновані. Збитки становили близько 6 мільярдів доларів.

Глава округу Джаджаркот Харіш Чандра Шарма розповів інформагентству, що число поранених може обчислюватися сотнями, як може і збільшитися кількість смертей. Як зазначили в поліції, у Джаджаркоті загинули як мінімум 92 людини та 55 постраждали, а в сусідньому Західному окрузі Рукум - 36 загиблих та 85 поранених. Епіцентр знаходився у селі Раміданда.

"Багато будинків впали, у багатьох інших утворилися тріщини. Тисячі мешканців провели всю ніч на холодних відкритих майданчиках, тому що вони були надто налякані, щоб увійти в будинки, що тріснули під час поштовхів. Я сам не зміг увійти", - заявив Шарма.

Нагадаємо, 9 жовтня в Ужгороді та Закарпатській області стався землетрус близько 5 балів за шкалою Ріхтера.

  • Вас може зацікавити:

Понад 1000 загиблих: нові фото, відео та подробиці землетрусу в Афганістані

Найсильніший землетрус за 120 років: у Марокко катастрофічна кількість жертв стихії, фото та відео

У Туреччині одночасно знесли дев'ять багатоповерхівок, пошкоджених землетрусом: вражаюче відео