RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Справжній туристичний ажіотаж: як в США готуються до Сонячного затемнення 8 квітня

В США активно готуються до сонячного затемнення 8 квітня - громадяни готові витратити сотні доларів, аби побачити на власні очі рідкісне явище.

Про це пише медіа "Ґрунт".

За словами журналістів, сонячне затемнення 8 квітня зможуть спостерігати мешканці Північної Америки та деяких європейських країн. Ця частина землі під час затемнення зануриться в суцільну темряву приблизно на 4 хвилини.

Читайте також: Час великих ризиків: астролог розповіла про небезпеки і особливості Сонячного затемнення

Для Сполученних Штатів, як зазначає медіа, це явище стане унікальним - наступне сонячне затемнення буде аж за 20 років. Саме тому американці готові витратити сотні доларів, аби стати свідками унікального явища.

"Тому номери в готелях, місця у кемпінгах по всіх містах, де можна буде побачити це явище, вже фактично розпродані. Співрозмовниця CBS каже, що за ніч у готелі мусить витратити $650, хоча у звичайний період це б коштувало $99. У багатьох містах готують тематичні фестивалі й атракціони", - йдеться у публікації.

Це не єдиний дохід для місцевої влади. Посадовці та бізнесмени також планують заробити додаткові кошти за рахунок місцевих ресторанів та продажу сувенірів. Ймовірно, від такого різновиду туризму місцева влада може заробити до $1 млрд.

"Коли справа доходить до масштабів, на які ми можемо очікувати, це еквівалентно одночасному проведенню 50 Супербоулів (фінальна гра за звання чемпіона Національної футбольної ліги - ред.). Очікується, що такий туризм принесе дохід у розмірі понад 1 мільярд доларів у багатьох містах, від Остіна, штат Техас, до Рочестера, штат Нью-Йорк. Всі ці міста стануть найкращими місцями для спостереження за затемненням, яке буде повністю видно у деяких частинах півдня США, Середнього Заходу та Нової Англії", - стверджує видання VOX.

Раніше ми розповідали, як вплине сонячне затемнення 8 квітня на знаки Зодіаку.

Вас може зацікавити:

Сонячне затемнення 8 квітня: як пережити важкий день і які справи краще відкласти

Розпочнеться біла смуга: молодик 8 квітня принесе щасливі зміни трьом знакам Зодіаку

Повне сонячне затемнення у квітні: коли та де можна спостерігати