RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Карма дісталася союзників Кремля: в Китаї масштабна повінь, небезпека загрожує 127 мільйонам людей

До південних провінцій Китаю дійшла негода - там території масштабно потерпають від потужних дощів та повеней. Зокрема, у провінції Гуандун через загрозу затоплення уряд ввів у дію плани реагування на надзвичайні ситуації для захисту близько 127 мільйонів людей.

Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на телекомпанію CCTV News.

Читайте також: В російському Кургані, де випускають БМП, прорвало дамбу, в місті паніка. Фото і відео

Так, влада Гуандуну закликала департаменти в усіх місцевостях і муніципалітетах розпочати планування на випадок надзвичайних ситуацій, щоб запобігти стихійним лихам, а також негайно розподілити кошти та ресурси для надання допомоги постраждалим людям, щоб мали доступ до їжі, одягу, води та місць для проживання.

За даними агенції Reuters, мільйонам людей загрожує повінь у китайській провінції Гуандун після сильного дощу. Там пояснюють, що через сувору конвективну погоду, яка вплинула на кілька частин Китаю за останні кілька тижнів, у провінції кілька днів йшли проливні зливи та був сильний вітер.

12-годинна злива, починаючи з 20:00 (12:00 за Гринвічем) у суботу, зачепила центральні та північні частини провінції в містах Чжаоцін, Шаогуань, Ціньюань і Цзянмен.

За інформацією державних ЗМІ, з Циньюань евакуювали майже 20 тис. людей, а деякі енергооб’єкти Чжаоціна були пошкоджені, локально зникла електроенергія.

Зокрема, рятувальники боролися з водою, яка досягала шиї, щоб витягнути жителів, у тому числі літню жінку, яка опинилася у воді по пояс у будинку.

Відомо, що станом на 22 квітня злива забрала життя чотирьох людей і ще 10 вважаються зниклими безвісти в провінції.

Зазначається, що повені затопили міста в густонаселеній дельті річки Чжуцзян на півдні Китаю. Провінція, яку колись називали "фабрикою світу", схильна до літніх повеней. Її захист від руйнівних повеней піддався серйозному випробуванню в червні 2022 року, коли Гуандун постраждав від найсильніших злив за останні шість десятиліть. Сотні тисяч людей були евакуйовані.

Підприємці вже не розраховують на прибутки, а збираються рахувати збитки.

Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли, що рівень води в Кургані подолав небезпечну позначку.

  • Вас також може зацікавити:

Небезпека зашкалює: в Оренбурзі виє сирена, росіян закликають їхати геть

Карма за Каховську ГЕС: у Орську вода знесла будинки, відео

Велика вода дісталася Тюменської області РФ, оголошено евакуацію 70-тисячного міста. Відео