RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

До російського Кургану йде велика вода, рівень води подолав небезпечну позначку. Відео

Велика вода продовжує панувати на Росії – рівень води в річці Тобол перевищив небезпечну позначку, сягнувши 8,65 м. Очікується, що динаміка зростання збережеться, під загрозою підтоплення може опинитися єдиний в РФ завод з виробництва БМП.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Читайте також: Велика вода дісталася Тюменської області РФ, оголошено евакуацію 70-тисячного міста. Відео

Зауважується, що рівень води в річці Тобол вже перевищив небезпечну позначку. Сьогодні, 17 квітня, місцева влада Кургану повідомила, що рівень води в річці Тобол перевищив критичну позначку – сягнув 8,65 м. Деякі російські канали зауважували, що вранці за дві години рівень води в річці піднявся ще на 15 см.

Природна стихія продовжує захоплювати місцеві дороги та будинки. Зокрема російські пабліки вказували, що вода вже дісталася мікрорайону Тополя.

Загальна кількість підтоплених будинків в Курганській області сягає приблизно до 600, а також понад 2 тисячі дач у 25 населених пунктах. Рівень води продовжує також зростати в Кетовському окрузі, жителям радять евакуюватись.

Наразі масштабний паводок зачепив вже майже 40 регіонів Росії, а у зоні підтоплення опинилися приблизно 16 тисяч будинків.

Місцеві жителі продовжують показувати разючі кадри того, як стихія захоплює будинки та дороги. Зокрема один з водіїв зафільмував момент, коли проїжджав Омський міст – там вода вже вийшла на дорогу.

Російські органи влади прогнозують, що в наступні 1-2 дні рівень води збереже динаміку зростання – інтенсивне збільшення води очікують біля Кургану та Кетовського округу з динамікою +30...+100 см, тобто сягне позначки приблизно до 10 метрів. Проте ця тенденція може бути більшою.

Відповідно мапи з прогнозами підтоплення, якщо позначка сягне 12 метрів, то під загрозою підтоплення опиниться територія "Курганмашзавода" – це єдиний в Росії виробник бойових машин піхоти та десанту. Зокрема БМП-3 та БМД-4М виробляють саме тут. Заразом на заводі проводять модернізацію БМП-2. Серед інших випущених зразків бронетехніки заводу можна відзначити БМП-1, БРЕМ, різні види БТР (зокрема БТР-МД) та бронемашини "Курганець".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що затоплення дісталося 39 областей Росії, а також показували фото та відео стихії.

  • Вас також може зацікавити:

Небезпека зашкалює: в Оренбурзі виє сирена, росіян закликають їхати геть

Потужна помста агресору: в Росії йдуть під воду нові території, відео

Російський Оренбург йде під воду - ось так виглядає карма. Фото і відео