RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

США змінили пріоритети: коли ЗСУ отримають ракети для ППО

Білий дім вирішив змінити пріорітет поставок систем ППО та ракет до них. США планують направити Patriot для інших країн в Україну.

Про це заявив Джон Кірбі.

Читайте також: Румунія вирішила передати Україні систему Patriot

США затримають поставку ЗРК Patriot до Польщі, Румунії, Німеччини та Іспанії. А також переправлять одну тисячу ракет до Patriot, які замовив альянс НАТО.

Зміна пріоритету

Джон Кірбі заявив про "важке, але необхідне рішення" щодо переорієнтування найближчим часом запланованих поставок закордонних військових товарів на користь України.

Кореспондент Politico Лара Селігман додає, що Джон Кірбі говорив про ракети до Patriot і NASAMS. Очікується, що перші поставки почнуться вже цього літа.

Реакція Зеленського

Президент Володимир Зеленський висловив подяку Сполученим Штатам за пріоритетність поставок протиповітряної оборони для України, "яка нам критично необхідна для перемоги над атаками Росії".

"Ці додаткові засоби протиповітряної оборони захищатимуть українські міста та мирних жителів. Я дякую президенту Байдену за суттєву підтримку, яку ми обговорювали під час нашої нещодавньої зустрічі в Італії. Партнерство між Україною та США є міцним і непохитним. Разом ми захищаємо життя від терору та агресії", - наголосив президент України.

Раніше "Апостроф" писав про те, що в Німеччині вичерпали можливості щодо передачі Patriot Україні.

  • Вас може зацікавити:

У Байдена обіцяють, що американські F-16 будуть розміщуватися в Україні

Чого бракує Україні для отримання літаків Mirage і F-16

В Нідерландах назвали терміни передачі перших F-16 Україні