RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

8 липня

7 липня

Всі новини

Новим премʼєром Британії офіційно став Кір Стармер

Лідер лейбористів Кір Стармер офіційно став новим прем'єр-міністром Сполученого Королівства.

Про це пише AP у п’ятницю, 5 липня.

В Стармер вже отримав благословення короля Чарльза III на формування уряду під час церемонії, відомої як «цілування рук».

Новий прем'єр попрямував із Букінгемського палацу до резиденції на Даунінг-стріт, 10, де, як очікується, він виступить із промовою, пише AP.

Стармер став прем'єр-міністром, відкривши нову еру після 14 років правління консерваторів. На зустрічі з королем він пообіцяв допомогти Великій Британії "повернути майбутнє" після важких років економічної кризи і поневірянь, пише Washington Post.

У Британії 4 липня відбулись парламентські вибори, які стали вироком для консерваторів. Вперше у своїй історії лейбористи можуть набрати близько 400 місць у Палаті громад. Як повідомляє ВВС, згідно з офіційним підрахунком голосів лейбористи вже офіційно перемогли у 394 виборчих округах, що забезпечує їм просту більшість у 650-місцевій Палаті громад.

Перед виборами Стармер заявив, що продовжить курс на підтримку України: "Лейбористи підтримають зусилля щодо притягнення путінської Росії до відповідальності за її незаконну війну і виступатимуть за створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії". Він також пообіцяв вилучити та використати заморожені російські державні активи для підтримки України.