RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

Навіщо Байден виміняв російських опозиціонерів: Пономарьов розповів про "розклад"

Російські опозиційні діячі були обміняні адміністрацією президента США Джо Байдена для піар-складової події, а насправді демократичну адміністрацію американського президента цікавило отримати Евана Гершковича раніше, ніж про це домовиться Дональд Трамп.

Про це сказав російський опозиціонер Ілля Пономарьов на у Марка Фейгіна.

Він зазначив, що росіяни Володимир Кара-Мурза та Ілля Яшин, які боролися з путінським режимом, фактично стали "маслом" для обміну Гершковича на вбивцю з ФСБ Вадима Красікова.

"Дві високі сторони, а кожну цікавили дуже вузькі питання. Американську сторону цікавила єдина людина – Гершкович, а російську – Красіков, і можливо пара шпигунів зі Словенії. Решта – додатковий антураж. Російським політв'язням пощастило, що вони потрапили у цей розклад, щоб бути маслом цього обміну. Байдену потрібно було витягнути Гершковича, тому що вони вважали, що Трампу Путін цього Гершковича подарує, і Трамп на цьому набуде симпатій ділових еліт з Уолл-Стріт, і тому не можна цього допустити", - заявив політик.

За його словами, Кара-Мурзу, Яшина та інших росіян, які були задіяні в обміні, взагалі не знають у США, тому жодної користі від них у контексті зміцнення рейтингів перед виборами президента США, у Байдена та його віце-президентки - єдиної претендентки на кандидата у президенти від демократів Камали Гарріс, не було.

"Те, що я чую в Америці - вони взагалі не знають про цих політв'язнів. Вони нікому там не відомі, суспільству все одно. Їм головне - що повернули американських громадян", - наголосив Пономарьов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Джо Байден розповів про "найбільший з часів Холодної війни" обмін ув'язнених з Росією . Зустрічати звільнених із російських в'язниць американців приїхали сам Байден та Камала Гарріс, якій приписують значну роль у підготовці обміну.

У березні кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп заявляв, що якщо переможе на президентських виборах, то швидко доб'ється звільнення американського журналіста Евана Гершковича, який перебував в російській в'язниці.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: