RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Світ

Новини

24 вересня

Всі новини

Як Україні перемогти у війні з Росією – Тімоті Снайдер назвав ключові фактори

Україна зможе розраховувати на перемогу у війні з Росією, коли унеможливить атаки росіян з неба.

Таку думку в інтерв'ю для "Радіо Свобода" висловив американський історик і амбасадор UNITED24 Тімоті Снайдер.

Він вказав, що таким чином ключовою зброєю цієї війни мають стати безпілотники і літаки, в чому Україна повинна мати перевагу. Також він назвав одними з пріоритетних цілей російські аеродроми і Керченський міст.

"Війну, в якій ми перебуваємо виграють безпілотники і захист від безпілотників, а також літаки. Вона буде виграна шляхом знищення російських аеродромів, шляхом знищення Керченського мосту, вона буде виграна шляхом унеможливлення для Росії робити щось у небі", - зазначив він.

За словами професора, українській владі варто сконцентруватися на стратегічному плануванні операцій, щоб мінімізувати пряме зіткнення армій. При цьому він зазначив, що росіяни не припиняють втрачати величезну кількість солдат в марних штурмах.

"Для української влади було б розумно планувати війну, яка не дасть можливості для Росії її продовжувати, а не намагатися силою витіснити кожного російського солдата з української території. А росіяни ж наразі втрачають все більше людей, здобуваючи все менше територій", - розповів Тімоті Снайдер.

Раніше адміністрація президента США Джо Байдена узгодила передачу Україні винищувачів F-16. Журналіст Віталій Портников заявив, що такий крок США зумовлений спробами натиснути на Росію з метою змусити її припинити війну.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: