RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

21 вересня

Всі новини

Китай підтримав Іран після його погроз вдарити по Ізраїлю

Китай підтримує Іран у захисті його "суверенітету, безпеки та національної гідності".

Про це заявив голова МЗС Китаю Ван І у телефонній розмові з виконуючим обов’язки міністра закордонних справ Ірану Алі Багері Кані, передає Reuters.

Дипломат ще раз засудив вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханія в Тегерані 31 липня, сказавши, що цей удар порушив суверенітет Ірану і загрожує регіональній стабільності.

Нагадаємо, Іран і палестинська ісламістська група ХАМАС звинуватили Ізраїль у вчиненні нападу, в результаті якого загинув Ханій. Ізраїль не взяв на себе відповідальність за вбивство і не спростував її, що викликало побоювання, що війна між Ізраїлем і ХАМАС в секторі Газа переросте в ширший конфлікт на Близькому Сході.

Іран пообіцяв "суворо покарати" Ізраїль за вбивство. Ван І повідомив, що вбивство Ханія "безпосередньо підірвало процес переговорів про перемир'я в Газі та підривало регіональний мир і стабільність".

"Китай підтримує Іран у захисті його суверенітету, безпеки та національної гідності відповідно до закону, а також у зусиллях щодо підтримки регіонального миру і стабільності та готовий підтримувати тісний контакт з Іраном", - заявив міністр закордонних справ Китаю.

Раніше стало відомо про підготовку Іраном масованого удару по Ізраїлю у відповідь на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії та головного військового командира "Хезболли" Фуада Шукра.