RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.00
Світ

Новини

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Стало відомо про підготовку Іраном масованого удару по Ізраїлю

Іран готує масований удар 5 серпня по Ізраїлю у відповідь на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії та головного військового командира "Хезболли" Фуада Шукра.

Про це повідомляє Axios з посиланням на трьох американських та ізраїльських чиновників.

Зазначається, що США нарощують свої сили на Близькому Сході в рамках підготовки до можливого нападу Ірану на Ізраїль та направляють до регіону більше військових кораблів та винищувачів.

Американські чиновники очікують, що дії Ірану у відповідь будуть здійснюватися за тим же сценарієм, що й напад на Ізраїль 13 квітня, але, можливо, будуть масштабнішими, і в них також може бути задіяна "Хезболла" в Лівані.

Адміністрація Байдена стурбована тим, що може виявитися складнішим мобілізувати ту ж міжнародну та регіональну коаліцію країн, яка захищала Ізраїль від попереднього нападу Ірану. У зв'язку з загрозою в регіон 3 серпня прибув командувач американськими військами на Близькому Сході Майкл Очікується, що він відвідає кілька країн Перської затоки, Йорданію та Ізраїль..

Водночас телеканал Sky News Arabia з посиланням на західну розвідку повідомляє, що напад Ірану може відбутися з 12 на 13 серпня, коли в Ізраїлі відзначається Тиша Бе-Ав — день жалоби єврейського народу за зруйнованим Єрусалимським храмом.

Як повідомляв "Апостроф", наприкінці липня Іран пригрозив Ізраїлю через вбивство Ханії.