RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

У Польщі сталася надзвичайна подія через російську атаку по Україні

У Міноборони Польщі відзвітували про порушення повітряного простору країни під час здійснення чергової ракетно-дронової атаки Росією по українських містах вранці 26 серпня.

Про це інформує RMF24.

Так, в оперативному командуванні польських Збройних сил повідомили, що під час повітряної атаки РФ по містах України "повітряний об’єкт" залетів на польську територію в районі українського Червонограда. Відомо, що це не ракета. Про це оголосили близько 13:00 за польським часом.

За словами генерала Мацея Кліща, очевидно, йдеться про безпілотний літальний апарат. Зараз тривають його пошуки. Даний об'єкт було зафіксовано щонайменш трьома радіолокаційними станціями.

Попередньо - дрон міг впасти поблизу містечка Тишовце - з польського боку, біля міст Червоноград та Соколь. Містечко розташоване приблизно за 30 км від польсько-українського кордону.

Нагадаємо, під час масованої ракетної атаки на Україну, яку Росія здійснила 26 серпня, знищення однієї з випущених ракет вдалося зняти на відео.

Також ми писали, що в контексті цього український воєнний кореспондент Богдан Мирошников писав, що Росія завдала одну з наймасованіших атак. Противник застосував для повітряного удару ракети та безпілотники "Shahed", ціливши переважно в об'єкти енергетичної інфраструктури.