RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

Bloomberg дізнався про плани Ірану передати днями РФ балістичні ракети: деталі

Іран планує найближчим часом передати Росії балістичні ракети для застосування у війні проти України.

Про це інформує Bloomberg, посилаючись на кількох європейських чиновників.

Як зазначають співрозмовники видання, постачання можуть розпочатися за лічені дні.

"Іран надав Росії сотні безпілотників під час 2,5-річної війни Росії проти України, але потенційна передача балістичних ракет означатиме тривожний розвиток конфлікту, вважають особи, які говорили на умовах анонімності, щоб обговорити конфіденційну інформацію", - йдеться у матеріалі.

Водночас, джерела агенції не уточнили, про яку саме кількість та тип ракет йдеться.

Раніше США та інші союзники з Організації Північноатлантичного договору неодноразово застерігали Тегеран від подібного кроку та докладали дипломатичних зусиль, щоб запобігти цьому.

Агенція пише, що Рада нацбезпеки США не відразу відповіла на запит про коментар. Міністерство закордонних справ Ірану та його місія в ООН також не відповіли на запити.

Відомо, що на озброєнні Ірану містяться ракети Fath-360 із супутниковим наведенням з радіусом дії до 120 кілометрів. Про їх можливі поставки раніше писали інші західні ЗМІ. Також країна має більш далекобійні ракети, зокрема "Саджіл", радіус яких сягає 2,5 тис. кілометрів.

РФ використовує проти України балістичні ракети "Іскандер" та гіперзвукові "Кинджали", а також ракети КНДР KN-23.

Раніше ми писали, що агенція Reuters мала дані про наміри передати Росії кілька сотень балістичних ракет малої дальності Fath-360 із супутниковим наведенням для війни в Україні.