RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

Влада Монголії пояснила відмову арештувати Путіна

Влада Монголії не виконала міжнародний ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна за військові злочини в Україні під час прибуття в країну з офіційним візитом через те, що у них "зв’язані руки". Йдеться про енергозалежність країни від РФ.

Про це повідомляє видання Politico, посилаючись на речника монгольського уряду.

Він зазначив виданню, що його країна опинилася в енергетичній залежності, що заважає одягнути наручники на Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду (МКС).

"Монголія імпортує 95% своїх нафтопродуктів і понад 20% електроенергії від наших безпосередніх сусідів, які раніше зазнавали перебоїв з технічних причин. Це постачання має вирішальне значення для забезпечення нашого існування та існування нашого народу", - процитувало видання речника.

Представник уряду наголосив, що Монголія завжди дотримувалася "політики нейтралітету в усіх своїх дипломатичних відносинах, як це було продемонстровано в офіційних заявах на сьогодні".

Монголія є членом МКС, який у березні 2023 року видав міжнародний ордер на арешт Путіна за військові злочини, пов’язані з депортацією та переміщенням дітей з окупованих територій України до Росії.

Будь-який член МКС зобов’язаний діяти згідно з ордерами суду, однак Монголія цього не зробила.

Нагадаємо, 2 вересня російський диктатор Володимир Путін прибув з офіційним візитом у Монголію.

Водночас, в Україні пригрозили покаранням Монголії у разі відмови арештувати Путіна.