RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Литва встановила протитанкові "зуби дракона" поблизу кордону з РФ

Литва встановила протитанкові бетонні конструкції ("зуби дракона") поблизу кордону з Калінінградською областю Росії.

Про це повідомляє Telegram-канал ASTRA.

На опублікованих каналом кадрах видно ряди встановлених фортифікаційних бетонних споруд.

Об'єкти помітили місцеві жителі Совецька, що на півночі межує із Литвою.

Раніше ЗМІ повідомляли, що наприкінці літа влада Литви закупила і направила до російського та білоруського кордону протитанкові їжаки, "зуби дракона", оборонні засоби.

У Міністерстві оборони країни заявили, що у вітчизняних виробників за 4 млн євро закупили засоби контрмобільності. Планували доставити їх у 27 пунктів біля держкордону.

Раніше лідери Польщі, Литви, Латвії та Естонії виступили із пропозицією до Євросоюзу створити оборонну лінію вздовж кордонів з Росією та Білоруссю для захисту європейських країн від загрози з боку РФ.

Агенція Reuters повідомляла, що поява оборонних засобів на східному кордоні, зокрема, дозволить вирішити низку гібридних загроз: дезінформацію, кібератаки, економічний тиск та можливу овторно створену міграційну кризу.

Раніше влада Польща вирішила спрямувати 2,3 млрд євро на оборонні бункери, траншеї та рови вздовж російського та білоруського кордону.

Нагадаємо, раніше канцлер ФРН заявив, що 21 країна, зокрема Британія та Туреччина, підписалася під очолюваним Німеччиною проєктом, покликаним посилити континент та зробити менш уразливим до авіаударів під час наростання геополітичної напруги.