RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Прокурор МКС пояснив, чи зіткнеться Монголія з наслідками за відмову в арешті Путіна

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан прокоментував відмову Монголії виконати міжнародний ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна під час прибуття в країну. За його словами, Римський статут містить спеціальну процедуру для подібних випадків.

Саме тако зазначив Хан під час відвідин лікарні "Охматдит" у Києві, передає РБК-України,

Він нагадав про те, що інформація стосовно візиту російського диктатора володимира путіна до Монголії є публічною. І для таких випадків, коли держава не співпрацює з судом, у Римському статуті є спеціальна процедура:

"Що стосується Монголії, так це публічна інформація, що Путін там був. Є спеціальна процедура в Римському статуті щодо роботи з такими випадками, коли держава не співпрацювала із судом. Відповідно це все контролюється суддями. Надалі коментувати не буду. Але судді цього свідомі. Ми знаємо що відбулося".

За його словами, коли країна ігнорує виконання ордера на арешт, відбувається генеральне засідання усіх держав членів, які є підписантами Римського статуту, під час якого приймається відповідне рішення.

Він також зазначав, що "...звісно, виконання норм і співпраця в МКС не ідеальні; вже були випадки такого невиконання в минулому, коли держави не працювали із судом". Проте вважає, що результати таки будуть: "Не треба розчаровуватися, результати ми побачимо, але це не буде легко".

Нагадаємо, 2 вересня російський диктатор Володимир Путін прибув з офіційним візитом у Монголію.

Видання Politico, посилаючись на речника монгольського уряду, писало, що влада Монголії не виконала міжнародний ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна за воєнні злочини в Україні під час прибуття в країну з офіційним візитом через те, що у них "зв’язані руки". Йдеться про енергозалежність країни від РФ.