RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

США підтвердили отримання Росією іранських ракет Fateh-360

Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності. Мова йде про ракети Fateh-360.

Про це 10 вересня заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Він пригрозив санкціями за цей крок, який ще більше втягне Тегеран у російсько-українську війну, оскільки Київ намагається отримати дозвіл США на нанесення більш глибоких ударів по російській території.

Блінкен повідомив, що нові санкції проти Ірану будуть оголошені пізніше, зокрема заходи проти державної компанії Iran Air.

"Ми публічно і приватно попереджали Тегеран, що цей крок був би небезпечною ескалацією. Росія вже отримала партії цих ракет", — сказав Блінкен.

Він додав, що Росія, ймовірно, застосує ракети по території України протягом кількох тижнів.

Блінкен не повідомив, коли саме ракети були відправлені до Росії.

На пресконференції 10 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що повідомлення про те, що Росія отримала балістичні ракети з Ірану, "викликають у нас серйозну стурбованість". Україна готується до суворої зими, оскільки російські атаки руйнують її енергетичну інфраструктуру і ставлять населення під загрозу тривалої відсутності електрики та тепла.

Британське видання The Times, посилаючись на джерело в українській військовій розвідці, повідомляло, що російське судно доставило понад 200 балістичних ракет малої дальності Fateh-360 у порт у Каспійському морі 4 вересня. За прогнозом аналітиків ISW, РФ атакуватиме інфраструктуру України цими ракетами протягом осені та зими.

Як повідомляв "Апостроф", МЗС України зробив жорстке попередження Ірану через постачання ракет Росії.