RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

США таки дозволять Україні бити по Росії ATACMS? З’явився прогноз

Держсекретар США Ентоні Блінкен, який цього тижня відвідає Київ, під час візиту повідомить, що Сполучені Штати дозволяють Україні завдавати ударів по РФ далекобійними ракетами ATACMS.

Про це у соцмережі Х повідомила журналістка видання Axios Джулігрейс Брюфке з посиланням на слова голови Комітету з закордонних справ Палати представників США Майкла Маккола.

"Я розмовляв з Блінкеном два дні тому, і він подорожує зі своїм колегою з Великобританії до Києва, щоб по суті сказати їм, що вони дозволять їм [завдати удару по Росії ракетами ATACMS]", - сказав Маккол.

Нагадаємо, у травні 2024 Маккол на слуханнях відчитав Блінкена за заборону на удари по території Росії: "Ваша адміністрація і Джейк Салліван обмежили використання озброєнь - так, що Україна не може захистити себе і бити у відповідь по Росії. Тому я вніс поправку щодо ATACMS до закону про військову допомогу - далеку дистанцію, середню та HIMARS - ваша адміністрація пов'язує руки Україні за її спиною, так само як і те, що ви намагаєтеся зробити з Ізраїлем. Чи зміните ви цю політику, щоб Україна могла боротися, не будучи пов'язаною по руках за спиною?".

Як повідомляв "Апостроф", Україна надала США список ймовірних військових об'єктів в Росії, по яких може бути застосована американська далекобійна зброя, зокрема ракети ATACMS.