RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Десять років в'язниці: суд в РФ заочно засудив опозиціонера Пономарьова

Суд у Москві виніс вирок ексдепутату Іллі Пономарьову, визнаного в Росії іноагентом, до 10 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Про це заявила прокуратура Москви.

Його визнали винним у "публічному поширенні під виглядом достовірних повідомлень явно неправдивої інформації, що містить дані про використання Збройних Сил РФ, вчинене за мотивами політичної ненависті", а також у "публічному виправданні тероризму, вчиненому з допомогою інформаційно-телекомунікаційної мережі "Інтернет".

"Встановлено, що Пономарьов у березні 2022 року, перебуваючи за межами Російської Федерації, діючи за мотивами політичної ненависті, взяв участь трансляції передач на платформі одного з відеохостингів, доступних для перегляду необмеженого кола осіб, де публічно повідомив свідомо неправдиву інформацію, що містить дані про використання сил Російської Федерації, і навіть виправдовував терористичну діяльність", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що справу розглядали у загальному порядку кримінального судочинства за відсутності підсудного, адже перебуває у міжнародному розшуку.

Також його позбавили права займатися діяльністю, пов'язаною з адмініструванням сайтів та каналів з використанням електронних чи інформаційно-телекомунікаційних мереж, зокрема "Інтернет", на чотирирічний термін.

Вирок ще не набув чинності.

Як відомо, російський опозиційний політик Пономарьов отримав українське громадянство і проживає в Києві.

Нагадаємо, раніше колишній депутат Держдуми РФ Пономарьов виступив із пропозицією стати очільником "альтернативних" органів влади у захопленій частині Курської області РФ.