RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Куди в Росії можуть долетіти далекобійні ракети, які готують для передачі Україні

Якщо Україна отримає від союзників дозвіл на далекобійні удари по Росії, то глибина ударів ракетами ATACMS, AGM-158 JASSM и Storm Shadow складатиме до 560 км.

Про це пише видання Defence Express, опублікувавши карти з радіусами ударів.

ATACMS. З території України можна буде ударити по об'єктах у районі Смоленська та Липецька, під Ростовом-на-Дону, а також по район запуску "шахедів" - Приморско-Ахтарску.

AGM-158 JASSM. Можуть долетіти до Новоросійська - основної бази для решток Чорноморського флоту, а також об'єктів у районі Краснодара, до Калуги та Тули.

Існує версія ракети з дальністю близько 900 км, що дозволяє долетіти до Санкт-Петербурга, Вологди, Нижнього Новгорода, Тольятті, Астрахані та Грозного.

Storm Shadow. Може дістати із певним запасом район Москви, військові об'єктів поряд із такими містами, як Твер, Рязань та Тамбов, а також у районі Сочі, Ставрополя, Майкопа та Волгограда.

Як повідомляв "Апостроф", під час свого візиту до Києва 11 вересня держсекретар США Ентоні Блінкен заявить, що Сполучені Штати дозволяють Україні завдавати ударів по РФ далекобійними ракетами ATACMS.