RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

21 вересня

Всі новини

Іран відправив РФ балістичні ракети без пускових установок - в Reuters пояснили, чому так

Іран не передав Росії мобільні пускові установки для запуску балістичних ракет малої дальності Fath-360.

Про це повідомляє Reutres з посиланням на три обізнані джерела.

Серед джерел, на які посилається Reuters, є європейський дипломат, представник європейської розвідки і американський чиновник. Вони зазначали, що незрозуміло, чому Іран не поставив пускові установки з ракетами Fath-360, що викликає питання про те, коли і чи буде ця зброя використана.

Американський чиновник сказав, що Іран не доставив пускові установки на момент оголошення США про постачання Іраном зброї. Представник європейської розвідки вказав, не уточнюючи, що вони не очікують що Тегеран надасть Москві пускові установки.

Два експерти сказали Reuters, що може бути кілька причин, чому пускові установки не були відправлені. Одна з них полягає в тому, що Росія може планувати модифікувати вантажівки для перевезення ракет, як це зробив Іран. Інша полягає в тому, що Іран, затримуючи пускові установки, дає простір для нових переговорів із західними державами про послаблення напруженості.

У міністерстві оборони Росії відмовилися від коментарів. Рада національної безпеки США не відразу відповіла на запит про коментарі, а Пентагон відмовився від коментарів. Місія Ірану в ООН також не відповіла на запит про коментарі, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, США підтвердили отримання Росією іранських ракет Fateh-360. Про це 10 вересня заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.