RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

5 жовтня

Всі новини

В НАТО планують збільшити кількість боєздатних бригад: скільки солдатів хочуть залучити

В НАТО, остерігаючись можливої російської загрози, хочуть збільшити кількість боєздатних бригад - для цього мають намір залучити ще приблизно 250 тисяч солдатів та створити 49 нових підрозділів.

Про це пише Die Welt, посилаючись на неоприлюднені плани Альянсу.

"Ці «Мінімальні вимоги до спроможностей» (MCR), визначені американським генералом Крістофером Каволі і французьким адміралом П'єром Вандьє, двома найвищими воєначальниками Альянсу, містять низку додаткових вимог до країн-членів", - йдеться у повідомленні.

Зауважують, що Альянс має намір збільшити кількість боєздатних бригад з 82 до 131 - тобто хочуть створити ще 49 нових великих підрозділів. План також передбачає залучення близько 5 тисяч осіб у кожен підрозділ, що орієнтовно складе майже 250 000 військовослужбовців.

Крім того, мають намір також наростити кількість бойових корпусів для забезпечення діяльності цих військ - з 6 до 15, а дивізійних штабів власне - з 24 до 38.

"Існує також потреба в заходах щодо оснащення, зокрема, засобами протиповітряної оборони, боєприпасами, високоточною зброєю великої дальності, логістикою і транспортом", - додають у Die Welt.

Таким чином кількість наземних підрозділів протиповітряної оборони має збільшитися з 293 до 1467 - на 1174 одиниці, включаючи такі системи озброєння, як Patriot, Iris T-SLM, Skyranger, а також засоби захисту ближнього і малого радіуса дії. Кількість вертолітних підрозділів також має зрости - з 90 до 104.

Як повідомляв "Апостроф", у The Telegraph спрогнозували, як Путін може спровокувати тотальну війну з НАТО. Мова про дрейфуючі морські міни, які використовує Росія. Вони загрожують територіальним водам країн НАТО і можуть спровокувати тотальну війну з Північноатлантичним альянсом