RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Українські вертолітники розбомбили табір бойовиків в Конго: опубліковані фото

Українські миротворці потрапили під обстріл бойовиків під час служби в Демократичній республіці Конго.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив боєць 18 окремого вертолітного загону у ДР Конго Володимир Фітьо.

Він розповів, що ситуація в республіці залишається напруженою, а українські військові потрапили під обстріл під час атаки бойовиків "ADF" на військову базу місії ООН в аеропорту Мавіви.

"Кулі рикошетили по всьому табору, де проживають українські миротворці. Одна з куль наскрізь прошила житлове приміщення українського підрозділу. Під час нападу всі українські миротворці перебували на заздалегідь підготовлених позиціях для оборони і ніхто з них не постраждав", - написав Фітьо.

За його словами, після бою командуванням було прийнято рішення завдати повітряного удару по позиціях бойовиків, використовуючи бойові українські вертольоти Мі-24 з подальшою висадкою десанту для зачистки місцевості.

Операція проти бойовик проходила 31 серпня о 5 ранку. Спершу українські вертолітники знищили табір супротивника, що знаходився в гірській місцевості, після чого здійснювали повітряне прикриття наземної операції, яка завершилася розгромом бойовиків.

Після операції українські військові були особливо відзначені керівником операції генерал-майором Дюбе, який заявив, що "саме українські пілоти в небі Конго наводять жах на бойовиків".

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, чому миротворці ООН не з'являться на Донбасі.