RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

6 взяті в полон: пірати напали на судно з українцями, грузинами та росіянами

Шість осіб було викрадено в результаті нападу піратів на контейнеровоз MSC Mandy в Гвінейській затоці.

Про це повідомляє "РИА Новости".

За словами першого секретаря посольства Росії в Беніні Альберта Дябіна, інцидент стався в ніч на 2 січня поблизу територіальних вод цієї західноафриканської країни.

"Як нам повідомили в Головному штабі Військово-морських сил Беніну, в ніч з 1 на 2 січня на судно MSC Mandy, яке знаходилося недалеко від територіальних вод Беніну, було скоєно піратський напад. У момент нападу на борту перебували 26 осіб, з яких двоє - громадяни Грузії, четверо - громадяни України і 20 осіб - громадяни Росії. Нападники захопили шість чоловік і зникли", - розповів дипломат.

На даний момент громадянство викрадених членів екіпажу невідомо, питанням їх звільнення займаються консульські відділи в Беніні і Нігерії у взаємодії з місцевими органами влади.

За даними спеціалізованих порталів The Maritime Executive і Maritime Bulletin, що ходить під прапором Панами контейнеровоз MSC Mandy класу "Суб-Панамакс" був атакований піратами в ніч на 2 січня приблизно о 50-55 морських милях (близько 95-100 км) на південь від порту Котону (Бенін). Напад стався в районі координат 05°28' ПШ 02° 21' СД під час переходу з тоголезського Ломе в нігерійський Лагос.

Згідно з наявними в розпорядженні агентства "ПортНьюс" даними Державного морського рятувально-координаційного центру Росморречфлота, на борт контейнеровоза увірвалися від семи до дев'яти осіб, озброєних автоматами АК-47, ножами і мачете.

"Пірати почали грабувати екіпаж. Через дві години бандити покинули судно, викравши шість членів екіпажу (капітана, старшого помічника капітана, третього помічника капітана, боцмана, фіттера - зварювальника, кухаря). Серед решти 18 членів екіпажу поранених, потерпілих немає", - повідомили в Росморречфлоті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українця звільнили з полону африканських піратів.