RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Африці російський найманців звинуватили в тортурах і вбивствах дітей: фото і відео

Російські найманці вбивають дітей на території Центральноафриканської Республіки.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власне розслідування, спільно з The Sentry.

Російські найманці, які ймовірно належать до “Вагнера”, розпочали обстріл міста Бамбарі 15 лютого цього року. Репортери CNN поговорили з місцевими жителями, які вижили. Серед них - Фатума, яка ледь не втратила двох дітей.

Це були росіяни та армія ЦАР. Вони стріляли в двох моїх дітей, вони вижили. Вбивають лише цивільних”, - каже Фатума.

За словами свідків, бойовики без розбору відкривали вогонь по мирних жителях, які зокрема переховувались у мечеті Аль-Таква. Пізніше того дня їм наказали покинути приміщення. Також жителі Бамбарі розповідають про випадки катувань та згвалтувань. За даними розслідувачів,загинули від 12 до 20 людей.

У розпорядженні російських найманців мінімум один бойовий вертоліт. Жінка на ім'я Джибріла розповіла, що в її сина влучили з вертольоту.

"Мого чоловіка поховали разом з моїм 15-річним сином", - сказала Джибріла, тримаючи на руках немовля.

CNN та The Sentry отримали конфіденційні документи ООН, які підтверджують звинувачення проти російських найманців, зроблені свідками.

Конфлікт у Центральноафриканській Республіці триває з перервами із 2003 року. Урядовим силам протистоять численні загони бойовиків, значну частину яких складають ісламісти.

Раніше ми також розповідали, що Росію звинуватили в нарощуванні ядерної зброї. Вона перебуває в підвищеній боєготовності.