RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Африці виявили новий небезпечний штам COVID: ВООЗ скликає надзвичайну пораду

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) скликала в п'ятницю, 26 листопада, екстрену нараду для обговорення нового штаму коронавірусу - він був виявлений у Південній Африці та Ботсвані.

Про це повідомляє Financial Times.

На порядок денний зустрічі буде винесено питання про варіант B.1.1.529 Sars-Cov-2. За словами директора Центру реагування на епідемії та інновацій у Південній Африці Туліо де Олівейра, в організації стурбовані ситуацією, що склалася. За його оцінками, близько 90% нових випадків захворювання в південноафриканській провінції Гаутенг із центром у Йоганнесбурзі були викликані саме новим варіантом штаму.

Новий варіант штаму коронавірусу характеризується високою проникністю в організм людини. У той же час, спеціальна група ВООЗ обговорить, чи варто вважати новий варіант "тим, що викликає занепокоєння" або "тим, що представляє інтерес для вчених".

"Ранній аналіз показує, що цей варіант має велику кількість мутацій, які вимагають подальших досліджень" , - заявили у ВООЗ, зазначивши, що дослідження варіанта будуть проведені.

Раніше ми повідомляли, що британські дослідники виявили новий, "ботсванський", варіант коронавірусу.