RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Може бути гіршим за "Дельту": вчені знайшли новий небезпечний штам COVID-19 з десятками мутацій

Британські дослідники виявили новий, "ботсванський", варіант коронавірусу.

Про це повідомляє Daily Mail.

На даний момент виявили лише 10 випадків зараження новим штамом. Він має 32 мутації, багато з яких, ймовірно, є стійкими до вакцини.

За словами професора Франсуа Баллу, генетика з Університетського коледжу Лондона, штам, ймовірно, виник у результаті затяжної інфекції у пацієнта з ослабленим імунітетом або, можливо, у когось із невиявленим СНІДом.

Доктор Том Пікок, вірусолог з Імперського коледжу, який першим звернув увагу на поширення нового варіанту, назвав комбінацію його мутацій "жахливою". Він попередив, що B.1.1.529 потенційно може бути "гіршим, ніж будь-що ще", включаючи домінуючий у світі штам "Дельта".

При цьому поки що немає приводів для сильного занепокоєння, адже ознак швидкого поширення штаму немає. На сьогоднішній день три випадки інфікування було виявлено у Ботсвані та шість у Південно-Африканській Республіці.

Раніше ми писали, що названі терміни нової хвилі коронавируса в Україні.


Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я