RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Ефіопії виявили останки невідомої раніше істоти - її назвали на честь Зеленського: фото

В Ефіопії знайшли скам'янілості невідомого раніше виду морських лілій, вік яких становить близько 150 млн років. Решти доставили в польську палеонтологічну лабораторію факультету природничих наук Сілезького університету в Катовіце, де поляки назвали нововиявлену істоту на честь президента Зеленського - Ausichicrinites zelenskyyi.

Про це повідомили в науковому журналі Royal Society Open Science.

Польські вчені зазначили, що назвали цей вид морський лілій "на честь шостого та чинного президента України Володимира Олександровича Зеленського за мужність і відвагу, виявлені в захисті вільної України".

Ausichicrinites zelenskyyi є першим представником підгрупи голошкірих юрського періоду, якого знайшли в Африці. Завдяки тому, що скам'янілість добре збереглася, польські вчені встановили, що тварина мала 10 довгих рук і гострих нігтів, що нагадують щупальця, якими вона хапалася за морське дно.

Однак істота втратила одну руку, ймовірно, через напад і втравму. Разом з цим пошкоджена рука почала відростати, тому така знахідна дала привід задокументувати перший приклад регенерації викопної морської лілії. Сучасні представники голошкірих теж можуть швидко відновлювати кінцівки.

Щодо розміру цього безхребетного, то вони значно різняться: від кількох сантиметрів до 2,5 метрів. Вони живуть у солоній воді в різних регіонах світового океану.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вчені знайшли залишки невідомого виду ведмедисобак, які жили 12 млн років тому.