RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Російське керівництво стоїть за кібератаками – глава Національної розвідки США

Директор Офісу національної розвідки США Джеймс Клеппер підтвердив причетність вищого керівництва РФ до кібератак на США під час президентських виборів в 2016 році.

Про це повідомляє Укрінформ.

Клеппер повідомив, що викрадення та оприлюднення інформації з серверів Національного комітету Демократичної партії – справа рук хакерів, які діяли за завданням Кремля.

"За нашими оцінками, тільки вище російське керівництво могло уповноважити останнім викрадення та розкриття даних, спрямоване на вибори (у США – ред.), враховуючи обсяг і вразливість тих, на кого це було націлене", - сказав глава американських розвідників.

Також він повідомив, що кібератаки з боку Росії на цьому не закінчаться. За інформацією американських розвідників, надалі атаки будуть спрямовані на збір інформації, для того щоб російське керівництво змогло приймати рішення щодо операцій для підтримки цілей своєї країни.

Клеппер зазначив, що американська розвідка має інформацію про використання РФ кібератак з метою впливу на громадську думку в Європі та Євразії.

Як повідомляв "Апостроф", сенатор Джон Маккейн назвав кібератаки з боку Росії актом війни.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітАмерика
Теги: