RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Відставка радника Трампа: опубліковано лист з вибаченнями Флінна

У мережі з'являються деталі історії з відставкою Майкла Флінна з посади радника президента США Дональда Трампа з питань нацбезпеки. Нагадаємо, Флінн пішов у відставку після скандалу з його таємною бесідою з послом РФ в США Сергієм Кисляком, в рамках якої обговорювалася можливість зняття санкцій з РФ.

Газета The New York Times опублікувала лист, який Білий Дім розіслав ЗМІ.

"Виконуючи свої обов'язки в якості радника з національної безпеки, я провів багато телефонних переговорів із зарубіжними колегами, міністрами та послами. Ці переговори повинні були сприяти плавному переходу і створити необхідні відносини між президентом, його радниками та іноземними лідерами. Такі переговори є стандартною практикою при переході (влади. - ред.) такої важливості.

На жаль, через швидкий темпу розвитку подій, я випадково надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію щодо моїх телефонних переговорів з російським послом. Я щиро вибачився перед президентом і віце-президентом, і вони прийняли мої вибачення", -

Протягом більш ніж тридцяти трьох років військової служби я завжди виконував свої обов'язки з граничною чесністю і щирістю по відношенню до тих, кому служив, включаючи президента Сполучених Штатів.

Оголошуючи про свою відставку, я задоволений служити нашій нації і американському народу. Це була велика честь служити президенту Трампу, який всього за три тижні переорієнтував американську зовнішню політику корінним чином, відновивши лідируючі позиції Америки в світі. Я хотів би подякувати президенту Трампу за його особисту відданість, а тих, з ким працював протягом всієї кампанії, (дякую. - ред.) за дружбу.

Я знаю, що з сильним керівництвом президента Дональда Трампа і віце-президента Майка Пенса, а також чудовою командою, яку вони збирають, вони увійдуть в історію як одні із самих великих урядів в історії США, і я твердо вірю, що вони будуть добре служити американському народу, так як всі вони працюють разом, щоб допомогти зробити Америку великою знову", - написав Флінн.

Як повідомляв "Апостроф", Флінн пропрацював на посаді радника Трампа менше місяця. Відставка Флінна викликала бурхливе обговорення в мережі.

За матеріалами Обозревателя