RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Трампу потрібно віддалитися від Путіна ще далі, ніж це зробив Обама - Портников

Скандал щодо зв'язків адміністрації президента США Дональда Трампа з Росією ще не закінчений, і ця історія ще довго буде у фокусі журналістів і, можливо, спецслужб.

Таку думку висловив журналіст Віталій Портников, передає LB. Нагадаємо, в США подав у відставку радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн після того, як в ЗМІ з'явилася інформація про те, що він домовлявся з послом РФ в США нібито про зняття санкцій.

"Необхідно розуміти, що історія з Флінном, його дзвінками російському послу і його зв'язками з керівництвом Росії аж ніяк не завершена. Нею може не займатися конгрес, але журналісти, з якими невтомно бореться Трамп, нею обов'язково і з захватом займуться. І спецслужбам США теж доведеться цією історією займатися ", - вважає Портников.

За його словами, у Трампа є поки єдиний прийом відгородитися від скандалу - уникати президента РФ Володимира Путіна.

"Щоб зам'яти скандал і відвести від себе його можливі наслідки, Трампу сьогодні потрібно дистанціюватися від Путіна якнайдалі. Набагато далі, ніж це міг собі дозволити Обама, що був поза підозрами. Так далеко, щоб ніхто не міг навіть і уявити, що він колись збирався про щось домовлятися з російським правителем. На місці Трампа на міжнародних зустрічах за участю Путіна я ніколи не залишався б наодинці з колегою, фотографувався б подалі від нього, а якщо довелося б спілкуватися, робив би це при свідках. І краще - при свідках не з своєї власної команди. Я б брав на такі зустрічі глав урядів Великобританії, Німеччини або Канади - щоб вони, в разі чого, могли підтвердити моє алібі і відсутність непристойних пропозицій в ході діалогу. І після відходу Путіна я б полегшено зітхав ", - зазначив журналіст.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Америці передбачили втрату світового лідерства.