RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У США опубліковано рейтинг американських президентів

Американський телеканал C-SPAN опублікував рейтинг президентів, який складено у відповідності з ефективністю їх діяльності.

Дані опубліковані на сайті телеканалу.

Скріншот з сайту c-span.org

Першим у рейтингу виявився Авраам Лінкольн, за ним слідує Джордж Вашингтон, ну а замикає трійку лідерів Франклін Рузвельт. Позиція Лінкольна залишається незмінною протягом декількох років, а ось місця Вашингтона і Рузвельта змінювались між собою в 2000 році.

Найгіршим в історії президентом виявився Джеймс Б'юкенен, а передостанню сходинку в рейтингу президентів посів Ендрю Джонсон.

Слід зазначити, що Барак Обама, який залишив посаду президента зовсім недавно, опинився на дванадцятій сходинці рейтингу. Нового президента Сполучених Штатів, Дональда Трампа, в рейтингу поки немає.

Ефективність роботи на посаді президента оцінюють майже сотня істориків і фахівців з університетів Америки. Вони виставляють кожному з президентів оцінку від 0 до 10 за десятьма критеріями.

Як повідомляв "Апостроф", рейтинг популярності Обами виявився найвищим серед залишаючих посаду американських президентів з часів Джорджа Буша-старшого.