RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Експерт розповів, яким чином Трамп хоче розпустити НАТО

Президент США Дональд Трамп хоче фактично вивести свою країну з НАТО, а в ідеалі - розпустити Північноатлантичний альянс. Таку думку висловив російський військовий експерт Юрій Фельштинський у ефірі "Радіо Свобода".

За словами експерта, з метою поставити під сумнів забезпечення США безпеки в Європі адміністрація президента США підняла питання про військові бюджети країн-членів НАТО.

"Під приводами несплати країнами НАТО визначені 2% будемо весь час піднімати питання про те, чи будуть Сполучені Штати Америки виконувати умови щодо забезпечення безпеки в Європі чи не будемо", - заявив Фельштинський.

Він підкреслив, що Трамп шукає привід для того, щоб розпустити НАТО.

"Чи зможе він його вже з внутрішньополітичних міркувань знайти або не зможе - це інше питання. Тому що, звичайно, НАТО не так просто розпустити і п'ятий пункт статуту НАТО не так просто скасувати, як Трампу хотілося б. Але він буде до цього прагнути" , - розповів експерт.

Нагадаємо, раніше Трамп закликав усіх членів НАТО повністю виплачувати необхідні фінансові внески.

Як відомо, союзники повинні витрачати на потреби НАТО 2% свого ВВП, але на сьогоднішній день тільки 5 з 28 країн, які входять в НАТО, дотримуються цієї умови.