RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Експерт оцінив ймовірність "обміну" Трампом України на Сирію

Адміністрація президента США Дональда Трампа навряд чи пов'язує питання налагодження відносин з Росією у категоріях "обміну" Україна на Сирію, що, втім, не виключає укладення "великої угоди" між Вашингтоном і Москвою, зокрема і щодо українського питання. Про це заявив російський військовий експерт Юрій Фельштинський в ефірі "Радіо Свобода".

"Все ілюзії щодо того, що Росія є інструментом для встановлення миру в Сирії - це ілюзії. Росія увійшла до Сирії для того, щоб сирійський конфлікт ніколи не закінчився - і це єдине, для чого Росія присутня у Сирії і продовжуватиме там знаходитись. Тому всі розмови про те, що Трамп буде здавати Європу, включаючи Україну, Росії для того, щоб Росія допомогла встановити мир в Сирії - це або обман, або самообман", - заявив експерт.

Втім він не виключив, що навіть демократична і республіканська опозиція Трампу в обох палатах американського Конгрессу не зможуть перешкодити Білому дому "протиснути" ослаблення санкцій проти РФ.

"Що стосується республіканців, на яких у нас покладаються усіма учасниками дискусії надії, ми бачимо прекрасно, як республіканці в критичну хвилину заради партійної єдності здають свої позиції", - заявив Фельштинський, коментуючи жорстку позицію республіканців щодо неприпустимості зняття санкцій з Росії.

"На жаль, до тих пір, поки Республіканська партія бачить у Трампі криголам, за допомогою якого вона вирішуватиме свої внутрішньоамериканські проблеми щодо конфронтації з Демократичною партією, доти республіканський Сенат підтримуватиме Трампа у всіх його починаннях", - підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше речник Білого дому заявив, що Дональд Трамп хоче укласти угоду з Росією.