RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Канаді поліцейські застрелили відомого прихильника "російського світу"

У канадському місті Едмонтон 9 березня силовики застрелили чоловіка, який здійснив напад на поліцейського. Убитим правопорушником виявився прихильник "російського світу" Віталій Савін.

Про це стало відомо з повідомлення канадського видання CBC News.

В той день в поліцію надійшов дзвінок від місцевих жителів, які повідомили про те, що один з водіїв порушує правопорядок і перебуває за кермом у неадекватному стані.

Поліцейські зупинили автомобіль з підозрюваним і зажадали від водія пройти тест на наркотики, на що отримали відмову. Пізніше чоловік все-таки вийшов із автомобіля з мисливським ножем і накинувся на поліцейського. Силовикам довелося відкрити вогонь на поразку. Савін загинув на місці пригоди.

Відомо, що чоловік проживав і працював у Канаді понад 8 років. Весь цей час він підтримував тісні стосунки з родичами і друзями в Росії. За півгодини до інциденту на своїй сторінці в Facebook він зробив запис про те, що "Росія переможе".

У повідомленні видання журналісти зробили припущення, що пост міг бути присвячений майбутньому матчу російської команди в Лізі Європи.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Віталій Портников розповів про зустріч з адептом "руського миру" в Києві.