RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Рознесемо на шматки: експерт Пентагону спрогнозував результат війни з Росією

У разі повномасштабного військового конфлікту між США і РФ, російська армія не зможе єффектівно протистояти американським збройним силам.

Таку думку висловив колишній співробітник Пентагону, науковий співробітник корпорації CNA Михайло Кофман в інтерв'ю "Радио Свобода".

"Я дивився виступ Валерія Герасимова, голови Генерального штабу РФ. На його малюнках, на його слайдах так страшно виглядала здатність США рознести Росію "Томагавками", яких тисяча штук в порівнянні з десятками, які у Росії", - заявив експерт.

Крім того, він вказав на те, що ВМФ США з системою протиповітряної і протиракетної оборони може відбити будь-які удари РФ.

"Наша здатність використовувати далекобійну високоточну озброєння, яке у нас у комплекті в тисячах, - це для Росії не просто серйозна проблема, а вони дуже хвилюються", - розповів Кофман.

Він також підкреслив здатність США за допомогою авіаударів і ударів з військово-морського флоту протягом нетривалого часу знищити нову, за російськими мірками, військову техніку, яка була продемонстрована на параді у Москві 9 травня.

"Тому, коли ми зіставимо їхны збройні сили з нашими, зрозуміло, що у них є деяка боєздатність, яка і аналогічна, і краще, ніж наша. З іншого боку, це не означає, що вони можуть все-таки вистояти і що ми не можемо розтерзати на шматки всю цю велику армію, яку він показував на параді ", - підсумував експерт.

Нагадаємо, сьогодні, 14 травня, американські військові заявили про нову повітряної провокації літака військово-космічних сил РФ в небі над Чорним морем.