RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Інтрига з імпічментом Трампа: журналіст назвав причини, чому цього не буде

У світовому співтоваристві не вщухають розмови про те, чи зможе Дональд Трамп втриматися на посаді президента США до кінця терміну, і чи не закінчиться все імпічментом.

Журналіст Дмитро Биков, який зараз перебуває в американській Каліфорнії, опитав місцевих жителів і студентів з цього приводу, пише Собеседник.

"Ніякого імпічменту не буде. Тобто пара чоловік з опитаних приблизно двадцяти його допускають, ще п'ять дуже його хочуть, але визнають: не вийде. Та й ні до чого", - говорить Биков.

Він також пояснив причини, чому імпічменту Трампа не буде. За словами журналіста, американці не захочуть імпічменту Трампа, оскільки тоді главою держави стане віце-президент Майк Пенс. "За переконаннями він (Пенс – ред.) ще більш "безбашений" і консервативний ніж Трамп – але при цьому людина системна, не настільки вразлива, вкорінена в істеблішменті", - говорить Биков.

Крім того, журналіст зазначає, що у разі імпічменту президента американці покажуть свою безвідповідальність: "Якщо Америка обрала Трампа, значить, вона себе недостатньо знала".

В тому числі, каже Биков, американські громадяни не хочуть постійних потрясінь. Втім, "великої Америки" Трампа в США теж не хочуть, вважає журналіст.

Наступною причиною журналіст називає той факт, що Трамп є хорошою нагодою перевірити роботу американських інститутів: "Якщо вони витримають його – все в порядку. Він такий екстремальний тренажер. А влаштовувати собі таку перевірку вельми корисно і зовсім не обов'язково закінчувати її імпічментом, та й часу мало пройшло".

Резюмуючи, Биков зазначає, що ще однією причиною є моральний клімат в США: "Як писав Томас Манн, явне зло добре вже тим, що об'єднує розрізнені сили добра. Моральна визначеність – прекрасна річ. І те, що робить Трамп, дуже сприяє мобілізації американського здорового глузду, розуму і порядності".

Раніше російський історик Андрій Зубов пояснював, як загроза імпічменту Трампа пов'язана з Путіним.